Olej arganowy i jego właściwości

Olej arganowy i jego właściwości
1 vote, 4.00 avg. rating (78% score)

Olej arganowy i jego właściwości

Olej arganowy jest specyfikiem, jaki pozyskiwany jest z drzewa – arganii żelaznej. Można go spotkać w dwóch typach. Gatunek pierwszy to ciemna pasta, która stosowana bywa do celów kucharskich, czy też przyprawiania sałatek. Wariant drugi to pasta jasnego koloru – znalazła swoje zastosowanie w wytwarzaniu produktów kosmetycznych – to jedna z substancji dołączanych do fabrykacji kosmetyków.
Czy olej arganowy posiada działanie zapobiegające starzeniu? W rzeczy samej. Olejek arganowy nazywany bywa inaczej jako olej młodości, albo syropem wiecznej młodości. A to, zważywszy na dużą zawartość witamin z grupy E w jej składzie, a oraz zwiazkowi zwanemu stygmosterolem, który wpływa regenerująco na naskórek.
Olej z arganii – cudowny olejek, chroni naskórek przed nadmiernym schnięciem. W zasadzie odnosi się to kłopotliwych w tym wzgledzie miejsc na naszym ciele, jak choćby kolana czy też piety. Oprócz tego dodatkowo wykorzystuje się olejek z arganii, co do pozytywnego wpływu na ustrój człowieka? Okazuje się, iż działa przeciwzapalnie,polepsza elastyczność cery,zmniejsza symptomy wykwitów skórnych.
Gdzie można otrzymać takowy olejek z arganii?
Najprostszą odmianą nabycia tego olejku jest apteka, ale wiadome jest, że nie wszędzie można go pozyskać. Na szczęście jest również szansa zdobycia olejku online, wirtualne sklepy dają taką możliwość.

Zobacz także pozostałe artykuły:

About the author